EVO NA KOJU DROGU JE BIO POZITIVAN KAMIONDŽIJA KOJI JE IZAZVAO UDES KOD OBRENOVCA: Poginuo vozač autobusa
Udes, Foto: Printscreen/Youtube/RTV Mag

ODREĐENO MU JE ZADRŽAVANJE

EVO NA KOJU DROGU JE BIO POZITIVAN KAMIONDŽIJA KOJI JE IZAZVAO UDES KOD OBRENOVCA: Poginuo vozač autobusa

Vozač kamiona je imao i čak znak STOP, na koji se, kako se sumnja, nije zaustavio

Objavljeno: 09:14h

Muškarac (50) koji je, kako se sumnja, vozio kamion koji se direktno zakucao u autobus u kojem je nastradao vozač autobusa, a povređena 21 osoba, pozitivan je na droge. Kako je potvrđeno, on je u trenutku nesreće bio pozitivan na amfetamin.

On je nakon saobraćajne nesreće podvrgnut testu na alkohol i narkotike. Utvrđeno je da nije imao alkohola u krvi, međutim test na droge je ukazao da je pozitivan na narkotike.

Osnovno javno tužilaštvo u Obrenovcu obavestilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu koje će preuzeti istragu s obzirom na to da je u pitanju krivično delo sa smrtnom posledicom.

Kako se nezvanično saznaje, sumnja se da je do stravične nesreće došlo kada se kamion sa sporednog puta uključivao na glavni put u Stublinama.

Prema informacijama koje posedujemo, do nesreće je došlo kada se kamion uključivao sa lokalnog puta, dok je autobus zadržavao svoj pravac kretanja.

- Vozač kamiona je imao i čak znak STOP, na koji se, kako se sumnja, nije zaustavio. On je direktno udario u autobus, a vozač je stradao na mestu - kaže izvor.

Vozač kamiona je nakon nesreće pokušao da pobegne nakon što je udario u autobus.

1 / 2 Foto: Printscreen/Youtube/RTV Mag

Putnici videli vozača kako opušteno priča na telefon

Putnici su nakon izlaska iz autobusa videli vozača kamiona koji je izazvao udes sa smrtnim ishodom, kako "mrtav 'ladan" stoji na ulici sa telefonom u ruci. Ni u jednom trenutku nije prišao da pomogne i vidi šta se desilo.

"U toku razgovora sa policijom, odlazio je do kamiona da uzme flašicu sa vodom da se osveži", pričaju očevici.

Kamion je sa sporednog puta krenuo sa se uključi na glavni. Vozač autobusa je išao pravo u smeru ka Obrenovcu Kada je video da se kamion ne zaustavlja, svirao mu je na 50 - 60 metara daljine. Međutim kamion se nije zaustavio, iako je imao znak stop. Uprkos zvučnom upozorenju i kočenju vozača autobusa, sve se odigralo u tri sekunde i autobus nije imao nikakve šanse da izbegne ovaj stravičan sudar.

Putnici počeli da se guše

Da agonija bude još veća, u autobusu je krenuo da se širi dim i prašina. Putnici su počeli da se guše, a vrata autobusa nisu mogla da se otvore. Jedan od putnika je uspeo da razvali vrata autobusa i na taj način oslobodi izlaz, čime je dodatno povredio sebe, saznaje izvor.

Putnici su prišli vozaču, polivali ga vodom i pozvali hitnu pomoć, ali nije bilo spasa. Od siline udarca vozač je na licu mesta ostao mrtav.

Bonus video:

00:11

Kamion sa srpskim tablicama imao udes kod Jasenovca

(Espreso / Blic / Bojana Bogosav / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.